Translate

1 червня 2020 р.

Човнами перекриють вулиці: українські рибалки проведуть акцію протесту проти корупції та незаконного вилову риби

Акція протесту запланована на 2 червня

 фото з сайту 1news 
Представники рибопромислових підприємств анонсували безстрокову Акцію протесту. Рибалки обурені небаченою за масштабами корупцією в Держрибагентстві та повною профнепридатністю керівників рибного відомства, що знищує вітчизняну рибну галузь. Також кажуть, що побори інспекторів рибоохорони довели їх до злиднів.

Відтак, завтра, 2 червня, о 10:00 під Кабінетом Міністрів України (м. Київ, вул. Грушевського) вони проведуть акцію протесту.

"До 2005 року в Україні було Міністерство рибної промисловості. Вилов українських рибалок був більш 1 млн 100 тисяч тонн водних біоресурсів. У порівнянні з 2019 роком він впав в 15 разів і становить 72 тисячі тонн. При цьому незаконний вилов перевищив офіційний і сьогодні становить 90-100 тисяч тонн. Щодня на вітчизняних водоймах незаконно виловлюється понад 400 тонн. За неофіційними даними, тіньовий рибний ринок складає 4-5 млрд. грн. 85% рибного прилавка сьогодні займає імпортна продукція, що загрожує вітчизняної продуктової безпеці, а також знищує рибогосподарську галузь", - йдеться у повідомленні  Асоціації рибалок України.

До введення карантину по всій країні вже пройшли попереджувальні Акції протесту працівників рибної галузі. Якщо вимоги рибалок не будуть почуті, вони планують
своїми човнами і баркасами перекрити рух транспорту в центрі столиці.

Організаторами акції виступили рибопромислові підприємства Київської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей.
Місце і час проведення Акції протесту: 2 червня 2020 року о 10:00 під Кабінетом Міністрів України (м.Київ, вул. Грушевського)

Акредитація: тел. +380 (96) 435-81-71 Юлія (Об'єднання рибалок Кременчуцького водосховища),  
+380 (96) 838-91-51 Сергій (Спілка рибопромислових підприємств
Дніпровського каскаду)

Немає коментарів:

Дописати коментар