Translate

19 березня 2020 р.

Цієї зими в Україні народилися пів сотні ведмежат


фото з ФБ-сторінки WWF-Україна

Цієї зими, за оцінкою експертів WWF-Україна, на території нашої країни могло народитися близько 40-50 ведмежат!

Перші сліди того, що зима для бурих ведмедів офіційно завершилася, було зафіксовано у Національному природному парку «Верховинський». Наприкінці зими ведмедиці народили своїх малюків та досипали вже разом з дітками. Тепер вони вийшли з барлогів, про що свідчать сліди лап на снігу.

Цього року ведмедям загалом довелось спати менше, ніж звичні 3 місяці, через малу кількість снігу, який запускає їх біологічний годинник до сну

Та, незважаючи на щорічний приріст та охорону ведмедів як виду Червоної книги, за останні 10 років, їхня кількість в Україні не тільки не зростає, але місцями продовжує падати. Основна причина – неконтрольоване браконьєрство та відсутність дієвої державної політики у питаннях захисту та управління видами, зокрема наявними у Червоній книзі України, йдеться у повідомленні.

Експерти WWF-Україна  наголошують:  якщо ви плануєте ходити в гори ранньою весною, будьте уважні, адже у цей час ведмеді не раді гостям. Якщо бачите сліди на снігу, особливо дитинчат ведмедя, повертайте назад.


Немає коментарів:

Дописати коментар