Translate

10 лютого 2020 р.

Пластикове сміття із океану піде на пошиття 15 мільйонів пар взуття

Компанія Adidas оголосила, що у 2020 році використовуватиме спеціальні еко-тканини, які складаються із 100% переробленого поліестеру 

 фото з сайту rubenhorbach
 
Німецький гігант у сфері виробництва спортивного взуття, одягу та аксесуарів має намір врегулювати проблему з пластиковими відходами, використовуючи дві нові екологічно чисті технології - Primeblue і Primegreen.

Як пише ecotown, за допомогою перфорованих тканин Primeblue і Primegreen, компанія планує реалізувати стратегію Three Loop (три петлі). Вона складається зі створення стійких продуктів Recycled Loop (петля переробки), виготовлених з перероблених матеріалів.

Друга складова - бренд Circular Loop (кругова петля), який передбачає виробництво продуктів, життєвий цикл яких триває після кожного використання.  Третя петля - Bionic Loop (біонічна петля) – передбачає виробництво продуктів, зроблених на основі ідей, запозичених у природи.

Adidas розробила нові продукти спільно з партнерами, орієнтованими на сталий розвиток, такими як Parley for the Oceans, Stella McCartney і U. S. International Space Station. Зокрема, співпрацюючи з Parley for the Oceans, компанія  планує виробити понад 15 млн пар взуття з використанням відходів пластику зі Світового океану. До слова, сьогодні у водах Світового океану накопичилося близько 5,25 трильйонів шматочків пластикового сміття.




Немає коментарів:

Дописати коментар