Translate

26 грудня 2019 р.

Стартапери з Канади висадять мільярд дерев за допомогою дронів


Канадський стартап-проект Flash Forest  використає спеціальні безпілотники для посадки дерев


Команда канадських випускників  технічних наук  та інженерії планує посадити мільярд дерев до 2028 року за допомогою дронів.

Проект отримав назву Flash Forest. Він поєднує використання дронів із спеціально розробленими стручками, які забезпечують прискорений процес проростання насіння, повідомляє newatlas.


За даними Flash Forest, за такою технологією можна висаджувати дерева в 10 разів швидше, ніж один працівник, і за ціною, яка на 80 відсотків дешевша, ніж традиційні методи посадки дерев.

"Ми є канадською компанією з лісовідновлення, яка модифікує дрони, щоб "стріляти" швидко зростаючими насінням дерев у ґрунт, - кажуть у  Flash Forest. - Ми об'єднуємо технологію, програмне забезпечення та екологічну науку, щоб перевершити традиційні зусилля по посадці дерев і прискорити глобальні зусилля з лісовідновлення. Наша мета - посадити 1 мільярд дерев до 2028 року".


Flash Forest використовуватиме дрон, обладнаний пневматичним пристроєм для стрільби, що дозволяє йому вставляти посадкові стручки в грунт на ідеальній глибині. Кожен стручок містить щонайменше три попередньо пророщені насінини, мікоризу, добрива та додаткові рослинолюбні інгредієнти (їх команда зберігає в секреті).

Насіння вже проростають перед тим, як потрапляють в землю, що сприяє більш вдалому росту та забезпечує надійну систему вкорінення.



Після посадки команда використовуватиме дрони для обприскування азотом та іншими порживними речовинами. Крім того, буде застосовано додатковий  безпілотник, який слідкуватиме за процесом росту рослин.

Команда сподівається посадити вісім різних видів для створення здорових екосистем, а також посадити достатню кількість дерев для компенсації викидів вуглецю в Північній Америці.



усі фото з сайту newatlas.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар