Translate

5 березня 2020 р.

Браконьєри розстріляли вагітних олениць

На Херсонщині озброєні люди розстріляли благородних оленів, серед яких були вагітні самиці, які от-от мали принести приплід.

 фото з сайту zakarpatlis
Як повідомляє Голос України, ці олені мешкали в приватному вольєрному господарстві «Тайван». Але невеличке господарство не було відгороджено з боку водосховища. Тож дев’ять із них просто перепливли затоку Каховського моря й подалися до іншого берега.

Якийсь час вони гуляли територією Національного природного парку «Кам’янська Січ», працівники якого охороняли їх та підгодовували. Людей олені з розпліднику підпускали досить близько до себе. Вони часом показувалися навіть у межах населених пунктів і дозволяли себе фотографувати. Довірливість їх і підвела:  люди вбили п’ятьох з дев’яти благородних оленів, а решта порозбігалися в невідомому напрямку.

За словами директора нацпарку «Кам’янська Січ» Сергія Скорика, напередодні  олені вийшли за межі нацпарку, і саме такої зручної нагоди чекали браконьєри: "За нашими даними, розстріл стався приблизно за сім-дев’ять кілометрів від кордону парку, біля села Зміївка. Через нього тоді проїжджала ціла колона машин: «Лендровер», «Опель Фронтера», дві «Ниви». Усі учасники виїзду були добре «упаковані»: один з пасажирів іномарки навіть хвалився перед місцевими, показуючи їм дорогий тепловізор".

За даними Нацполіції, зараз триває перевірка, але особи браконьєрів ще не встановлено.  Натомість, у соцмережах вже з'явилися фотографії скривавлених оленячих туш. Та після того, як поліція й правозахисники узялися шукати браконьєрів, знімки зникли.

Раніше ми писали про поширення  у мережі фотографій, де нардеп Нестор Шуфрич позує поруч із вбитими носорогом чорним, гепардом, гієною бурою.

Немає коментарів:

Дописати коментар